Kielecki Bank Żywności
  • Start
  • KBŻ
    • Rozbudowa KBŻ – Projekty NFOŚiGW
    • Sprawozdania
    • Obowiązek informacyjny
    • Sieć banków w Polsce
  • Pomoc
    • Przekaż żywność
    • Otrzymaj pomoc żywnościową
    • Nie marnuj jedzenia
    • Wesprzyj nas
    • Zbiórki żywności
    • Światowy Dzień Żywności
  • POPŻ
    • POPŻ 2021
      • Warsztaty
      • Lista organizacji
      • Efekty
    • POPŻ 2020
      • Warsztaty
      • Lista organizacji
      • Efekty
    • POPŻ 2019
      • Warsztaty
      • Lista organizacji
      • Efekty
    • POPŻ 2018
      • Warsztaty
      • Lista organizacji
      • Efekty
    • POPŻ 2017
      • Warsztaty
      • Lista organizacji
      • Efekty
    • POPŻ 2016
      • Warsztaty
      • Lista organizacji
      • Efekty
    • POPŻ 2015
      • Warsztaty
    • POPŻ 2014
  • Przetargi
  • Wolontariat
    • Projekty
  • Kontakt

Kielecki Bank Żywności

PODPROGRAM 2018 – efekty

EFEKTY PODPROGRAMU 2018

  1. Bank Żywności w Kielcach realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
    • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Współpracowaliśmy z 40 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa świętokrzyskiego.
  2. Pomoc żywnościowa trafiła do 22 249 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa świętokrzyskiego
  3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 1040 ton żywności;
    • 82 870 paczek żywnościowych;
    • 69 606 posiłków;
  1. W ramach Podprogramu 2018 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 183 warsztaty edukacyjne, w których wzięło udział 3976 osób.
  2. Rodzaje warsztatów:
    • Ekonomiczne – 58 spotkań dla 1159 uczestników
    • Żywieniowe – 33 spotkań dla 736 uczestników
    • Kulinarne – 75 spotkań dla 1724 uczestników
    • Niemarnowanie żywności – 17 spotkań dla 357 uczestników

 

22 lipca 2019

Post navigation

POPŻ – Podprogram 2019 – opóźniony! → ← Z POMAGANIEM ZA PAN BRAT

KIELECKI BANK ŻYWNOŚCI
ul. Chłopska 20 B
25-720 Kielce
e-mail: kielecki.bz@wp.pl
www.bankzywnosci.kielce.pl

Tel. kontaktowy: 662 654 824

Konto bankowe: ING Bank Śląski
23 1050 1416 1000 0023 2673 3736

BIURO I MAGAZYN
ul. Księdza Piotra Ściegiennego 499
25-116 Kielce

Sąd Rejonowy w Kielcach X Wydział Gospodarczy
KRS: 0000283095
NIP: 959-179-93-17
REGON: 260 184 122

Copyright © 2023 - Kielecki Bank Żywności | OBOWIĄZEK INFORMACYJNY