Kielecki Bank Żywności
  • Start
  • KBŻ
    • Rozbudowa KBŻ – Projekty NFOŚiGW
    • Sprawozdania
    • Obowiązek informacyjny
    • Sieć banków w Polsce
  • Pomoc
    • POPŻ
      • POPŻ 2020
        • Warsztaty
        • Lista organizacji
        • Efekty
      • POPŻ 2019
        • Warsztaty
        • Lista organizacji
        • Efekty
      • POPŻ 2018
        • Warsztaty
        • Lista organizacji
        • Efekty
      • POPŻ 2017
        • Warsztaty
        • Lista organizacji
        • Efekty
      • POPŻ 2016
        • Warsztaty
        • Lista organizacji
        • Efekty
      • POPŻ 2015
        • Warsztaty
      • POPŻ 2014
    • Przekaż żywność
    • Otrzymaj pomoc żywnościową
    • Nie marnuj jedzenia
    • Wesprzyj nas
    • Zbiórki żywności
    • Światowy Dzień Żywności
  • Wolontariat
    • Projekty
  • Przetargi
  • Kontakt

Kielecki Bank Żywności

PODPROGRAM 2018 – efekty

EFEKTY PODPROGRAMU 2018

  1. Bank Żywności w Kielcach realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
    • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Współpracowaliśmy z 40 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa świętokrzyskiego.
  2. Pomoc żywnościowa trafiła do 22 249 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa świętokrzyskiego
  3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 1040 ton żywności;
    • 82 870 paczek żywnościowych;
    • 69 606 posiłków;
  1. W ramach Podprogramu 2018 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 183 warsztaty edukacyjne, w których wzięło udział 3976 osób.
  2. Rodzaje warsztatów:
    • Ekonomiczne – 58 spotkań dla 1159 uczestników
    • Żywieniowe – 33 spotkań dla 736 uczestników
    • Kulinarne – 75 spotkań dla 1724 uczestników
    • Niemarnowanie żywności – 17 spotkań dla 357 uczestników

 

22 lipca 2019

Post navigation

POPŻ – Podprogram 2019 – opóźniony! → ← Z POMAGANIEM ZA PAN BRAT

Tagi

1% 2018 2020 akcja auto bezinteresowność Chrystus czas dzień żywności efekty integracja jedzenie Kaczyn Kielce marnowanie mleko modyfikowane MOPR OPP paczki planeta podatek podstawówka podsumowanie pomoc popż potrzebujący poświęcenie procent produkty projekt samochód senior serce sklepy szkolenie szkoła warsztaty wielkanoc wolontariat wolontariusz zbiórka zmartwychwstanie życzenia żywność

Najnowsze wpisy

  • Życzenia Świąteczne
  • Świąteczna Zbiórka Żywności
  • Podsumowanie POPŻ – Podprogram 2019
  • Akcja wydawania mleka modyfikowanego

KIELECKI BANK ŻYWNOŚCI
ul. Chłopska 20 B
25-720 Kielce
e-mail: kielecki.bz@wp.pl
www.bankzywnosci.kielce.pl

Tel. kontaktowy: 662 654 824

Konto bankowe: ING Bank Śląski
23 1050 1416 1000 0023 2673 3736

BIURO I MAGAZYN (nowa lokalizacja)
ul. Księdza Piotra Ściegiennego 499
25-116 Kielce

Sąd Rejonowy w Kielcach
X Wydział Gospodarczy
KRS: 0000283095
NIP: 959-179-93-17
REGON: 260 184 122

Copyright © 2019 - Kielecki Bank Żywności | OBOWIĄZEK INFORMACYJNY
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.OKObowiązek informacyjny