W ramach POPŻ Podprogram 2015, który był realizowany w okresie maj 2015 – czerwiec 2016, do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron świderki, ryż biały, kasza jęczmienna , płatki kukurydziane, kawa zbożowa, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, dżem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie własnym, cukier, olej rzepakowy.
Pomoc żywnościowa trafiła do 19572 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
Wydaliśmy osobom potrzebującym ponad 1430,47344. ton żywności
W ramach Podprogramu 2015 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 224 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 4290 osoby
Rodzaje warsztatów:
Ekonomiczne -102. spotkań, 1959 uczestników
Żywieniowe – 52 spotkań, 953. uczestników
Kulinarne – 65 spotkań, 1281. uczestników
Niemarnowanie żywności – 5 spotkań, 97. uczestników